Å reise innover vidda, stille og fredelig, mens du lar alt av inntrykk velte over deg, kjenne hundenes kraft som drar deg og sleden og bare føle elementenes nærhet er helt fantastisk. Dette kan alle få oppleve. Vi kan tilby turer og kurs i hundekjøring, så om du har lyst å lære deg å kjøre hund kan du booke kurs, og du vil få et nybegynnerkurs samt en tur med et spann du selv må sette sammen.

Elisabeth (født 2008) som har kjørt Barnas Finnmarksløp siden hun var seks år holder kurs for barn, hvor de kjører en tur etter kurset med sleder for barn.

Vi tilbyr også 2- og 3-dagers ekspedisjoner hvor vi krysser Finnmarksvidda over til Karasjok og tilbake.

Liten tur.

Hjelpe med å sette sammen spann, kjøre en tur på 5 kilometer og til slutt sele av og sette hundene på husene igjen. Varighet 1,5 timer. Kr 900,-

Tur til Stabbursdalen.

Hjelpe med å sette sammen spann, kjøre en tur på 30 kilometer og til slutt sele av og sette hundene på husene igjen. Varighet 4 timer. Kr 2300,-

2-dagers ekspedisjon, en smak av Finnmarksløpet.

Du ankommer Jotka Fjellstue hvor du får servert middag på kvelden, og overnatter til dagen etter. Etter frokost gjøres spannene klar for avgang. Turen går over Finnmarksvidda i løypetraseen Finnmarksløpet til Karasjok. Det er en tur på 80 kilometer, det vil si ca 6 timer på sleden (hver vei), så det krever en viss fysisk kapasitet. Når vi kommer fram skal hundene fòres og stelles på samme måte som det gjøres på løp. Etter det blir det servert middag til oss, og vi overnatter i flotte hytter. Frokost morgenen etter før vi forbereder hundespannene til returen.

Som sagt er dette en til dels krevende tur, så man bør være sikker at dette er noe man takler greit. Foruten at det er fysisk krevende kan det være dårlig vær som kan by på diverse utfordringer man bør være forberedt på.

Men for de som virkelig har lyst å kjenne litt på hvordan det er å kjøre langdistanseløp er dette en perfekt tur, samtidig som du får sett og opplevd masse flott natur.

Varighet 3 dager, inkluderer to overnattinger og servering. Kr 9900,-

Hunderkjørerkurs.

Kurset består av ca en times innføring om hvordan hundekjøring forgår både på tur og i løpssammenheng. Lære om fòring og stell av en trekkhund.

Etterpå kjører vi en tur på ca 30 kilometer.

Varighet 5 timer. Kr 2900,-

 

Hundekjørerkurs for barn. (Opptil 15 år)

Elisabeth (født 2008) vil gi en innføring i hvordan man kjører hundespann, hvordan man tar på seler og setter hundene i spannet. Det kjøres en tur på 5 kilometer. Ett eller to barn på hver sin slede.

Varighet 1,5 timer Kr 500,-